آزمون تافل (TOEFL) چیست؟

آزمون تافل که مخفف Test of English as a Foreign Language  است یکی از آزمون های معتبر جهان است که تقریبا در تمامی کشورهای دنیا به رسمیت شناخته می شود و در صورت کسب نمره ی قابل قبول این آزمون متقاضیان می توانند از آن در جهت اهداف خود نظیر مهاجرت شغلی و یا تحصیلی استفاده کنند.

نمره ی آزمون تافل تقریبا در بیش از نه هزار دانشگاه در سطح جهان اعتبار داشته و همین ویژگی تافل را به یکی از معتبرترین آزمون ها بدل کرده است.

آزمون تافل چه انواعی دارد؟

بر خلاف آزمون آیلتس که با دو فرمت دانشگاهی (Academic) و کلی (General) ارائه می شود، آزمون تافل تنها با یک فرمت Academic (آکادمیک یا همان دانشگاهی)، اما به دو صورت اینترنتی (iBT _ Internet-Based Test) و کاغذی (PBT _Paper-Based Test) ارائه می شود.

تفاوت اصلی آزمون تافل با آیلتس هم در همین اینترنتی بودن آن است. برای جواب دادن به سؤالات تافل، باید از کامپیوتر ها و هدست های موجود در مراکز برگزاری آزمون استفاده کنید. جواب ها هم به طور مستقیم برای مؤسسه ی ای تی اس از طریق اینترنت ارسال می شود و توسط مصححین آن مؤسسه مورد بررسی قرار می گیرند.

در گذشته تافل به صورت کامپیوتری (CBT _ Computer-Based Test) هم ارائه می شد، اما امروزه با توجه به پیشرفت و گستردگی تکنولوژی اینترنت، در همه ی مراکز اخذ آزمون تافل (از جمله ایران)، این امتحان به صورت اینترنتی برگزار می شود، مگر در کشور های محرومی که دسترسی به اینترنت مناسب مقدور نیست و به ناچار آزمون به صورت کاغذی برگزار می گردد. بنابراین، در ادامه ی این مقاله و دیگر مقالات، تنها درباره ی آزمون اینترنتی صحبت خواهیم کرد؛ و هرکجا از کلمه ی تافل استفاده شود منظور همان آزمون اینترنتی تافل (iBT) است.

 

آزمون تافل در چه کشور هایی و در چه مراکز و مؤسسه هایی پذیرفته می شود؟

آزمون تافل در هزاران مؤسسه ی آموزشی در سراسر جهان پذیرفته می شود. با استفاده از موتور جست و جوی موجود در سایت ای تی اس، می توانید با وارد کردن نام دانشگاه، یا شهر و موقعیت دانشگاه، از نمره ی مورد پذیرش توسط دانشگاه مطبوعتان مطلع شوید. و یا با وارد کردن نمره یی که کسب کرده ید و انتخاب مقطع تحصیلی و کشور مطبوعتان، فهرستی از تمام دانشگاه ها و مراکزی که توانایی تحصیل در آن ها را دارید دریافت کنید. اگرچه پیشنهاد می کنیم برای اطلاع دقیق از نمره ی مورد نظر دانشگاهتان در سطح و رشته یی که قصد تحصیل در آن را دارید، به صفحه ی مخصوص آن رشته در وبسایت دانشگاه مراجعه کنید، و یا به فرد مسئول پذیرش دانشجویی ایمیل بزنید.

علاوه بر موارد تحصیلی، آزمون تافل برای سنجش سطح تونایی استفاده از زبان انگلیسی جهت ارائه به سفارت های کشور های انگلیسی زبان برای اخذ اقامت یا تشکیل پرونده ی مهاجرت و غیره نیز کارآمد است. از جمله ی این کشور ها ایلات متحده ی آمریکا، کانادا، استرالیا، و در مواردی خاص بریتانیا است.

 

آیا آزمون تافل فقط برای تحصیل خارج از کشور یا مهاجرت مفید است؟

غیر از امور مهاجرت، سفر، و تحصیل در خارج از کشور، داشتن نمره یی خوب در آزمون تافل می تواند رزومه ی شما در داخل کشور نیز تقویت نماید و شانس شما را برای یافتن شغلی عالی رتبه تر، و یا کرسی دانشگاهی افزایش دهد. پس شرکت در این آزمون و موفقیت در آن، حتا در صورت عدم امکان مهاجرت و تحصیل در خارج کشور، همچنان می تواند برایتان سودمند باشد.

آزمون SAT چیست ؟
بخوان

 

در چه مواردی آزمون تافل پذیرفته نمی شود؟

لازم به ذکر است، اگرچه همانطور که گفته شد تافل تقریبن در هرکجا که نیاز به اثبات توانایی زبان انگلیسی است کاربرد دارد، اما در مواردی محدود لازم است تا شما مدرکی غیر از تافل (مثلن آیلتس) جهت ارائه داشته باشید. این موارد نادر می تواند شامل مؤسسات و یا امور مربوط کشور بریتانیا باشد، چراکه کشور بریتانیا خود ارائه دهنده ی آزمون آیلتس است که عمده ترین رغیب تافل درمیان آزمون های بین المللی سنجش مهارت های زبان انگلیسی می باشد. بنابراین، ضروری است پیش شروع مطالعه و تحقیقتان راجع به آزمون تافل، و ثبت نام، حتمن از نوع آزمون زبانی که توسط دانشگاه، مؤسسه، و یا کشور مورد نظرتان پذیرفته می شود اطلاع پیدا کنید.

 

چه نوع موضوعات و مطالبی در آزمون تافل وجود دارد؟

حالا که مطمئن هستید می بایست امتحال تافل بدهید، احتمالن برایتان سؤال است که آزمون تافل شامل چه بخش هایی است، و مطالب و موضوعاتی که هر بخش از آزمون تافل مطرح می شوند و از آن ها سؤال می آید چه ویژگی هایی دارند و به چه میزان گسترده هستند.

 

بخش های ۴ گانه ی آزمون تافل:

آزمون تافل شامل ۴ بخش است، که در هر یک از بخش ها یکی از ۴ مهارت اصلی زبان، یعنی Reading (مهارت خواندن، یا همان درک مطلب)، Listening (مهارت شنیداری)، Speaking (مهارت گفتار، یا همان بیان شفاهی)، و Writing (مهارت نگارش)، مورد سنجش قرار می گیرند.

اما برای اطلاع دقیق از محتوای هر یک از این مهارت ها ابتدا باید ماهیت آکادمیک بودن این آزمون را در نظر بگیریم.

 

محتوای آکادمیک (دانشگاهی) آزمون تافل:

همانطور که پیش از این تأکید کردیم، تافل اصولن آزمونی است که سطح دانش زبان انگلیسی شما را برای عملکرد در محیط دانشگاهی می سنجد، بنابراین متن هایی در قسمت Reading با آن ها مواجه می شوید همه از کتاب ها و مقالات و متون دانشگاهی است که یک فرد ممکن است در سال اول دوره ی کارشناسی در دانشگاه های انگلیسی زبان با آن ها مواجه شود.

در قسمت Listening هم نمونه هایی از سخنرانی های استاد ها سر کلاس های دانشگاه، و گفت و گو های دانشجویان با همدیگر، یا با استاد ها و کارمندان دانشگاه در محیط دانشگاه های انگلیسی زبان است. البته تمام گفت گو ها و سخنرانی ها صحنه سازی شده هستند و در استودیو توسط صداپیشگان ضبط شده اند!

در قسمت Speaking از شما خواسته می شود در زمانی محدود درباره ی موضوعات درسی، یا مسائل و مشکلاتی که یک دانشجو در محیط دانشگاهی برایش به وجود می آید صحبت کنید.

و در آخر، در قسمت Writing از شما خواسته می شود دو انشای کوتاه آکادمیک درباره ی دو موضوع بنویسید. نوع این انشا ها تحلیل و تطابق دو دیدگاه، و یا بیان نظر و تحلیل شخصی تان از یک موضوع است.

 

موضوعات و مطالبی در آزمون تافل مطرح می شوند:

حال موضوعات و مطالب موجود در این چهار بخش چقدر گسترده می تواند باشد؟ در واقع تقریبن از هر درس و رشته ی دانشگاهی یی ممکن است مطالبی آورده شود؛ اما موضوع هر چه که باشد فقط و فقط سواد شما از زبان انگلیسی شما سنجیده می شود، و نه دانش شما از آن درس و موضوع خاص. یعنی اگر چه ممکن است شما، مثلن، مطلبی راجع به ریاضیات در قسمت درک مطلب بخوانید، اما مطمئنن سوالی که از شما پرسیده می شود ربطی به تحلیل و فهم مسائل ریاضی ندارد؛ به عبارت دیگر لازم نیست برای جواب دادن به سوالات این بخش جمع و تفریق کنید یا فرمولی بلد باشید.

آزمون GRE چیست؟
بخوان

همچنین طراحان سوال موضوعاتی را انتخاب می کنند که از نظر سیاسی، مذهبی، فرهنگی، تاریخی، و جنسی مناقشه برانگیز نباشند. یعنی احتمالن مطلبی درباره ی حقوق و آزادی زنان در کشور عربستان، یا نسل کشی ارامنه، متوسط سطح هوش نژاد های مختلف، و موضوعات چالش برانگیزی از این قبیل مطلبی نخواهید دید. ولی تا دلتان بخواهد درباره ی دایناسور ها و فسیل ها، حیوانات و گیاهان، طبیعت و آلودگی محیط زیست، و از این قبیل موضوعات که مورد مناقشه ی گروه و قبیله ی خاصی نیست مطلب خواهید یافت!

طبق تجربه، بیشتر متون و سخنرانی هایی که در قسمت های مختلف آزمون تافل وجود دارند تحت یک از این شاخه های درسی قرار می گیرند:

هنر: معماری، طراحی صنعتی، شهرسازی، صنایع دستی، عکاسی، موسیقی، ادبیات و انواع نوشته جات

علوم طبیعی: گیاهشناسی، حیوانشناسی، میکروبشناسی، آبزیشناسی، پزشکی، فیزیولوژی، بهداشت، تغزیه،    بیوشیمی

علوم فیزیکی: هواشناسی، ستاره شناسی، اقیانوس شناسی، زمین شناسی، محیط زیست، فناوری، فیزیک، شیمی، علوم کامپیوتر

علوم اجتماعی: مردم شناسی، روانشناسی، زبانشناسی، تجارت و بازاریابی، تاریخ، رسانه های جمعی، آموزش

 

موضوعات و مطالبی در آزمون تافل مطرح نمی شوند:

قدر مطلق مطالب بالا این است که برای آماده سازی خودتان برای تافل از خواندن مطالب عمومی یی که در روزنامه ها و مجلات می بینید خودداری کنید، و در عوض مطالب آکادمیک و جدی تری که در سایت های علمی، و دانشنامه ها یافت می شوند بخوانید. همچنین به جای دیدن فیلم و تلویزیون جهت تقویت مهارت شنیداری، بهتر است به اخبار و سخنرانی گوش بدهید. ما در مقاله های مختص به هر یک از مهارت های آزمون تافل، بهترین راه کارها و منابع را معرفی می کنیم.

 

بخش های مختلف تافل چه ویژگی هایی دارند؟

همانطور که گفته شد آزمون تافل شامل ۴ بخش اصلی مهارت خواندن (Reading)، مهارت شنیداری (Listening)، مهارت گفتار (Speaking)، و مهارت نگارش (Writing) است.

بر خلاف آزمون آیلتس که مهارت گفتار آن به صورت نوعی مصاحبه در تاریخی متفاوت از زمان آزمون ۳ قسمت دیگر برگزار می شود، آزمون تافل تمامن در یک جلسه ی حدودن ۴ ساعته برگزار می شود. تمامی این بخش ها در مقالاتی مجزا به طور مفصل تشریح شده اند، پس در این جا به توضیحی اجمالی درباره شان بسنده می کنیم.

بخش اول: TOEFL Reading – بخش ریدینگ تافل

در بخش Reading  یا همان مهارت خواندن شما با تقریبا ده سبکِ سوالی روبرو خواهید بود که در صورت شناخت کافی از انواع سوالات این بخش می­توانید با آمادگی بیشتری برای کسب نمره­ی مورد نظر اقدام نمایید.

در این بخش شما به عنوان شرکت­کننده در این آزمون بین 60 تا 80 دقیقه فرصت خواهید داشت که در این زمان باید پس از مطالعه سه یا چهار متن به سوالاتی پاسخ دهید، تعداد این سوالات از 36 تا 54 سوال متغیر است و بسته به محتوایِ متن­ها کم یا زیاد می­شود.

بخش دوم: TOEFL Listening – بخش لیسنینگ تافل

بخش Listening  همان بخش شنیداری آزمون تافل است که زمانی معادل 60 تا 90 دقیقه از امتحان شما را شامل می­شود.

در این زمان شما شنونده ­ی 6- 9 فایل صوتی خواهید بود و با توجه به شنیده­های خود پاسخگوی 34 تا 51 سوال هستید.

آزمون YÖS چیست؟
بخوان

اکثر مردم این تصور را دارند که امتحان تافل امتحانی با لهجه­ی آمریکایی است اما در مواردی مشاهده شده است که در بخش شنیداری آزمون شنونده­ ی سایر لهجه­ها هم بوده­ایم پس پیشنهاد می­شود در تمرینات خود تنها تمرکز خود را روی یک لهجه نگذارید.

استراحت

بعد از اتمامِ بخشِ Listening  آزمون تافل شرکت­کنندگان زمان ده دقیقه را برای استراحت خواهند داشت و برای بخش های مکالمه و نوشتار آماده می­شوند.

بخش سوم: TOEFL Speaking – بخش اسپیکینگ تافل

بخش مکالمه­ی آزمون تافل تنها 20 دقیقه از زمان کلی آزمون شما را خواهد گرفت، در این بخش شرکت کنندگان در آزمون باید به شش سوال پاسخ دهند که دو سوال اول سوال­های مستقل (Independent)  و چهار سوال بعدی سوال­های تلفیقی (Integrated) هستند، اما منظور از سوال های تلفیقی چیست؟ سوالات تلفیقی چهار سوالی هستند که شرکت کننده با توجه به دو بخش پیشین یعنی Listening  و Reading  به آنها پاسخ خواهد داد به همین سبب پیشنهاد می­شود در هنگام جوابگویی به این دو بخش رویکردی برای بخش اسپیکینگ هم در نظر داشته باشید.

بخش چهارم: TOEFL Writing  – بخش رایتینگ تافل

در بخش رایتینگ آزمون تافل شرکت­کنندگان با دو سوال روبرو هستند که دسته بندی آنها همانند سوالات بخش اسپیکینگ است، یعنی دو نوع Independent و Integrated یا همان مستقل و تلفیقی.

برای سوال اول معمولا شما با سوال تلفیقی روبرو خواهید شد که این سوال سه مهارت لیسینینگ، ریدینگ و رایتینگ شما را مورد سنجش قرار میدهد.

شما متنی چهار پاراگرافی را مطالعه خواهید کرد و پس از آن شنونده­ ی صحبت های یک استاد درباره ی همان متن خواهید بود و پس از آن باید در بیست دقیقه بنویسید که نظر استاد درباره ­ی متن چیست و دلایل استاد برای تصدیق و یا رد متن چه بوده است.

سوال دوم شما در بخش رایتینگ سوالِ مستقل است­، در این بخش از شما خواسته می­شود با توجه به موضوع درخواستی انشایی درباره­ ی آن بنویسید.

یک نکته ی مهم 1

نکته­ ی موثر دیگر در کسب نمره ­ی حداکثری در بخش رایتینگ امتحان تافل این موضوع است که مهارت تایپ انگلیسی به شما کمک شایانی خواهد کرد، زیرا تفاوت اصلی بخش رایتینگ تافل با بخش رایتینگ آیلتس در نوع جوابدهی شماست، در آیلتسشما می­بایست جواب­های خود را به صورت دستی نوشته و تحویل دهید، در حالی که در تافل این امر به صورت تایپ کامپیوتری است.

بخش رایتینگ مستقل آزمون تافل 20 دقیقه از امتحان شما را شامل می شود، طبق نتایج بدست آمده از تجربیات شرکت­کنندگان در این بخش پاسخ قابل قبول، پاسخی است که جواب سوالات را در 300 کلمه جمع­بندی کند. در نظر داشته باشید که زیادگویی و درازنویسی معیار یک جواب قابل قبول برای ممتحنین نیست.

یک نکته ی مهم 2

از تجربه­ های بدست آمده این طور برداشت می­شود که موضوعات مورد بحث در بخش رایتینگ تلفیقی عمدتا پیرامون موضوعات زیر بوده است:

موضوعات هنری نظیرِ معماری، طراحی، عکاسی، ادبیات، موسیقی.

موضوعات علوم طبیعی مانندِ میکروب شناسی، پزشکی، فیزیولوژی، بیوشیمی.

موضوعات علم فیزیک، هواشناسی، ستاره شناسی، زمین شناسی، شیمی، کامپیوتر.

و موضوعاتی پیرامون روانشناسی، تجارت و بازاریابی، آموزش، زبان­شناسی و… از موضوعاتی هستند که در این بخش با آنها روبرو خواهید شد.

طریقه ثبت نام در آزمون TOEFL

جهت ثبت نام در آزمون میتوانید از طریق مجموعه دلفین در سریع ترین زمان ممکن بصورت آنلاین اقدام نموده و در آزمون ثبت نام نمایید.

 

آزمون

TOEFLآزمونآزمون تافل (TOEFL) چیست؟تافل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *